Kannattaako korut ostaa verkkokaupasta vai koruliikkeestä?

Nykypäivänä ostoksia voi tehdä netin välityksellä kotoaan poistumatta. Joskus tällainen shoppailu on paljon kätevämpää kuin kauppaan meneminen, mutta joskus taas on hyvä, jos tuotetta voi tarkastella paikan päällä ennen ostopäätöksen tekemistä. Kannattaako korut ostaa verkkokaupasta vai koruliikkeestä? Internetissä on runsaasti sivustoja, joista voi tilata nimikoruja. Yksi nettishoppailun parhaita puolia onkin, että netistä löydät lähes poikkauksetta juuri sellaisen tavaran kuin haluat, sillä tarjontaa on niin paljon. Toisaalta joskus haluamasi tavaran etsintään menee tolkuttoman kauan aikaa juuri sen takia, että valikoimaa on niin paljon, että päätöksen tekeminen muuttuu lähes mahdottomaksi.
Joskus voi myös olla, että tilaamasi tavara osoittautuukin aivan muuksi, kuin mitä kuvittelit sen ostohetkellä olevan. Siksi se, mistä korut kannattaa ostaa riippuu paljon siitä, minkälaisia koruja olet etsimässä. Muutaman euron rihkamakoruja voi melko huoletta tilailla netistä, mutta jos olet ostamassa useita satasia maksavia arvokoruja, kannattaa tutkia tarkkaan, vaikuttaako käyttämäsi sivusto luotettavalta. Netistä voit saada halvemman hinnan, mutta myös laatu voi osoittautua huonommaksi.

Korujen ostaminen verkkokaupasta on yllättävän helppoa

Itse ostoksen tekeminen nettikaupassa on yleensä nopeaa ja helppoa. Parhaassa tapauksessa ostotapahtumaan menee pari minuuttia, etkä joudu edes poistumaan kotisohvaltasi. Toistaalta verkkokaupasta ostettaessa kannattaa tutustua tarkasti toimitusvaihtoehtoihin. Mihin paketti toimitetaan vai voitko halutessasi noutaa tilauksesi itse paikanpäältä? Mistä tilaamasi paketti lähetetään. Jos lähetys tulee Kiinasta, kestää siinä luultavasti päiviä tai viikkoja kauemmin, kuin jos paketti lähetetään Ruotsista. Jos tilaat vaikkapa koruja lahjaksi netin välityksellä, ota huomioon, että tilaat lahjan tarpeeksi ajoissa. Kannattaa laskea mukaan muutama ylimääräinen päivä, sillä joskus toimitukset saattavat viivästyä. Kannattaa tutustua myös vaihto- ja palautusmahdollisuuksiin. Jos tilaamasi rannekoru onki liian pieni ranteeseesi, tai sormus ei mahdukaan tulevan vaimosi nimettömään, on tärkeää, että pystyt palauttamaan tuotteet ilman kohtuuttomia kuluja.

Internetistä saatat usein löytää sinua kiinnostavat tuotteet halvemmalla kuin mitä ne olisivat liikkeestä ostettuna. Kun etsit esimerkiksi jotakin tiettyä korua, saattaa useampi sivusto myydä korua eri hintaan ja voit tilata korun sitä halvimmalla kauppaavalta sivustolta. Nettikauppojen ylläpito on halvempaa kuin kivijalkaliikkeiden, joten on loogista, että netistä tilaamalla saat tuotteen usein edullisempaan hintaan. Toisaalta ostamalla korun kotikaupunkisi pienestä korupuodista sen sijaan, että tilaisit sen esimerkiksi jostakin jättiläismäisestä amerikkalaisesta nettikaupasta tuet paikallista yrittäjää.
Koruostosten tekeminen nettikaupassa on rentoa, sillä voit selailla korusivustoja rauhassa niin kauan kuin haluat, vertailla eri koruja keskenään ja etsiä koruista tietoja ilman, että takanasi kasvava jono painostaisi sinua tekemään jo päätöksesi. Toisaalta verkkokaupassa et voi puhua asiantuntijan kanssa kasvotusten. Kivijalkaliikkeeseen mennessäsi sinua palvelee yleensä henkilö, joka tietää koruista paljon. Hän osaa kertoa sinulle korujen ominaisuuksista, siitä miten niitä käytetään ja hoidetaan ja minkä kanssa ne sopivat yhteen. Koruliikkeen asiakaspalvelijalle voit esittää lisäkysymyksiä ja saat asiantuntevan vastauksen samantien. Voit myös hypistellä koruja käsissäsi, voit kokeilla miltä kaulakoru näyttää kaulallasi tai että mahtuuko sormus sormeesi. Verkkokaupassa et pysty sovittamaan tuotteita ennen niiden ostamista.

Todella kaunis kaulakoru
Jos etsit uniikkia, käsintehtyä korua, voit löytää sellaisen ihan yhtä hyvin netistä kuin esimerkiksi käsityömarkkinoilta. Jotkut korusepät myyvät tekemiään koruja itse sen sijaan, että antaisivat niitä koruliikkeiden myyntiin. Jotkut myyvät korujaan pelkästään nettikaupassa, jotkut taas esimerkiksi erilaisissa käsityöläistapahtumissa. Siksi täydellisen korun ostaminen on aina myös vähän arpakauppaa. Korua etsiessä kannattaa tutustua niin internetin tarjontaan, kuin käydä myös katsomassa, mitä paikallisissa korukaupoissa on tarjolla.