Tupakoinnin lopettaminen pähkinänkuoressa

Nykyään tupakoinnin lopettamisen avuksi on monenlaisia keinoja, nikotiinipurukumin ja -laastarien ja muiden lisäksi markkinoille on tuotu myös sähkötupakka. Tämä on tupakoinnin korvaavista tuotteista tietysti se eniten tupakkamainen, ilman tupakan terveyshaittoja. Kaikista sähkötupakan suoraansanottuna sivuvaikutuksista ei tietysti ole vielä varmaa tietoa koska tupakka on verrattaen uusi keksintö, joten voihan olla että siitäkin on terveydelle jotain haittaa mutta itse uskon kuitenkin että se on tavanomaista tupakkaa parempi vaihtoehto. Sähkötupakkaa löytyy erimakuisena, tavallinen tupakka ja mentoli kuitenkin yleisimpinä vaihtoehtoina.
Itse olen kokeillut mentolia kun lopetin tupakanpolton ja itseni kaltaisille tapapolttajille uskonkin siitä olevan eniten hyötyä. Itselläni en usko olleen varsinaisesti nikotiiniriippuvuutta vaan se tapa oli se josta piti päästä eroon, joten tupakoinnin lopettaminen muutenkin oli minulle helppoa. Mieheni joka nyt yrittää päästä tupakasta eroon on myös hankkinut sähkötupakan avuksi vaikka valitteleekin ettei se ole lähellekkään sama asia. Nikotiinipurukumi ei kuitenkaan käy, siitä miehelleni tulee hikka, joka ilmeisesti johtuu väärästä pureskelutavasta. Purukumia käyttävän tulee siis ehdottomasti perehtyä käyttöohjeisiin ja myös noudattaa niitä.
Tämähän tietysti on monille hankalaa, käyttöohjeet ylipäätään tuntuvat eräiden mielestä olevan vain paperinhaaskausta. Sähkötupakointiin tai e-savukkeiden käyttöön kannattaa mielestäni suhtautua tietyin tavoin samalla tavalla kuin tavalliseenkin tupakointiin, esimerkiksi että menee aina ulos sitäkin sauhuttelemaan. Muuten on vaarana että istuu sähkötupakka suussa huomattavan paljon enemmän kuin mitä oikean tupakan kanssa, ja silloin minkäänlainen rahallinen hyöty tästä vaihdoksesta menee hukkaan. Itsellän oli se melkeinpä tärkeimpänä syynä tupakoinnin lopettamiseen vaikka tietysti se oma terveys pitäisi aina olla tärkein.